Folie pakowe PE / PVC

Folie PE i PVC przeznaczone są do:
- ręcznego pakowania produktów spożywczych (mięsa, wędlin, serów, owoców, warzyw, wyrobów garmażeryjnych itp.)
- ręcznego pakowania produktów spożywczych na tackach (mięsa, drobiu, owoców, grzybów, warzyw, wyrobów garmażeryjnych itp.)
- pakowania produktów spożywczych przy użyciu gorących stołów (pieczywo, wyroby cukiernicze itp.)
Folia PVC zapewnia zapakowanym produktom optymalną wymianę tlenu i pary wodnej. Produkty, które zostały owinięte folią PVC „oddychają”, utrzymując równowagę gazową bez tzw. „zapocenia” wewnętrznej strony folii. Właściwość ta zapewnia przedłużenie okresu przydatności produktów do spożycia i jednocześnie gwarantuje ich efektowny wygląd. Poza tym folia PVC charakteryzuje się doskonałą rozciągliwością i odpornością na rozrywanie, posiada doskonałą zdolność powrotu do poprzedniego kształtu.
Folie PE i PVC wykorzystywane są bardzo często do pakowania kapusty pekińskiej, brokuła itp.
Wymiary i specyfikacja: | ||||
---|---|---|---|---|
Typ: | Grubość: | Szerokość: | Długość: | Kolor: |
PE | 300 mm | 200 m | naturalny | |
PE | 300 mm | 1000 m | zielony | |
PE | 300 mm | 1000 m | naturalny | |
PVC | MF 170 (8,5 μm ) | 250 | 1250 m | zielony |
PVC | MF 170 (8,5 μm) | 250 | 1250 m | żółty |
PVC | MF 180 (9,0 μm) | 400 | 1250 m | naturalny |
PVC | MF 180 (9,0 μm) | 450 | 1250 m | naturalny |